Thermo Helios Alpha spektrofotométer

A ELTE Kutatási Infrastruktúra Adatbázis wikiből


TartalomjegyzékÁltalános leírás

*Gép/műszer/helyiség szakszerű, hivatalos megnevezése
Thermo Helios Alpha spektrofotométer
*Az adott Gép/műszer/helyiség rövid leírása, legfőbb tudományos és/vagy műszaki jellemzői
A Thermo Helios Alpha UV/látható (190-1100 nm) spektrofotométer modern, két fényutas, rácsos monokromátorral ellátott készülék. A mintatartóban 7 küvetta-hely van a minták számára és egy külön fényúttal rendelkező hely a referencia oldatnak A készülékbe olyan beépített programok vannak telepítve (Vision Lite szoftvercsomag) , amelyek lehetővé teszik a számítógéptől (PC-től) független adatgyűjtést és kiértékelést is.

Tudományterületek

*Az adott gép/műszer/helyiség mely tudományterületek kutatása során használható?
(K+F Tárgyszórendszer; thesaurus ortelius; több is megadható)
4.2.1 Analitikai kémia
*A berendezéssel elvégezhető mérések/kutatások
A spektofotométerrel laboratóriumi minták kvalitatív és kvantitatív analízise ((koncentráció, összetétel) végezhető el. A készülék oktatási és kutatási célokra is kiválóan alkalmas. A spektrumok felvételére szolgáló VISIONlite Scan program és a mennyiségi meghatározáshoz szükséges VISIONlite Quant programok egyszerűen kezelhetők, ami gyors és megbízható analízist tesz lehetővé.Működés, működtetés

*A gép/műszer/berendezés színvonala világszínvonalhoz viszonyítva (1 = elavult, de még használható; 3= közepes 5 = vezető)
3
*A gép/műszer/berendezés színvonala magyarországi viszonylatban (0=felújítandó, nem használható 1 = elavult, de még használható; 3= közepes 5 = vezető)
4
*A gép/műszer/berendezés egyedisége világviszonylatban (1= nagyon elterjedt, 5= világviszonylatban ritkaság)
3
*A gép/műszer/berendezés egyedisége magyarországi viszonylatban (1= nagyon elterjedt, 5= magyarországi viszonylatban ritkaság))
4
Személyes eszközök