Olvasókészülék Prizma

A ELTE Kutatási Infrastruktúra Adatbázis wikiből


TartalomjegyzékÁltalános leírás

*Gép/műszer/helyiség szakszerű, hivatalos megnevezése
Olvasókészülék Prizma
*Az adott Gép/műszer/helyiség rövid leírása, legfőbb tudományos és/vagy műszaki jellemzői
A Prizma egy praktikus kofferban szállítható, amely a kofferral együtt összesen 1,5 kg és nem nagyobb mint egy kis aktatáska. A Prizma miden modern TV készülékhez és monitorhoz csatlakoztatható igen egyszerűen egy perc alatt. A csatlakozót egyszerűen csak be kell dugni a TV, vagy a monitor csatlakozójába, összetéveszteni nem lehet.

Műszaki adatok: Nagyítás 4-30x Valós és fals színbeállítási lehetőség Mérete: 7x30x40 cm 220V. 50 Hz. www.labrador-bt.hu

Tudományterületek

*Az adott gép/műszer/helyiség mely tudományterületek kutatása során használható?
(K+F Tárgyszórendszer; thesaurus ortelius; több is megadható)
5.11.4.8.4.2 Rokkantakkal/fogyatékosokkal foglalkozó tanulmányok
5.11.4.8.4.1 Támogató technológia
5.7.4.2.1 Gyógypedagógia
5.7 Neveléstudomány
*Az adott gép/műszer/helyiség mely tudományterületek kutatása során használható? (TEÁOR besorolás; több is megadható)
7220 Társadalomtudományi, humán kutatás, fejlesztés
7490 M.n.s. egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenység
85 Oktatás
*A berendezéssel elvégezhető mérések/kutatások
Használata: A kis méretek és kedvező ár ellenére a Prizmával a valós színeket is lehet állítani, így élvezhetők a fotók, színes képek, ábrák, stb. Természetesen a Prizmával pozitív/negatív beállítás is lehetséges a szövegek kényelmes olvasásához. A készülék íráshoz és olvasáshoz egyaránt használható. Egy állítható kamerafej és egy maximált fókusztávolság mely cca. 1,5 m. a Prizmát alkalmassá teszik kézimunkák elvégzésére is.

Kezelése egyszerű. A képbeállítás, képerősség állítás a készülék elején található gombokkal lehetséges. A nagyítás nagyságát egyszerűen a kamerakar változtatásával lehet elérni. Funkcionális látással rendelkező látássérültek körében lehet vizsgálatokat végezni pl: olvasási sebesség, médium méret, kontraszt érzékenység olvasási médiumon, képfelismerés stb. A nyomtatott média nagyításához kapcsolódó vizsgálatok, kutatások.Működés, működtetés

*A gép/műszer/berendezés színvonala világszínvonalhoz viszonyítva (1 = elavult, de még használható; 3= közepes 5 = vezető)
4
*A gép/műszer/berendezés színvonala magyarországi viszonylatban (0=felújítandó, nem használható 1 = elavult, de még használható; 3= közepes 5 = vezető)
4
*A gép/műszer/berendezés egyedisége világviszonylatban (1= nagyon elterjedt, 5= világviszonylatban ritkaság)
1
*A gép/műszer/berendezés egyedisége magyarországi viszonylatban (1= nagyon elterjedt, 5= magyarországi viszonylatban ritkaság))
4
Személyes eszközök