Battelle Developmental Inventory II. Edition (Battelle Fejlődési Leltár)

A ELTE Kutatási Infrastruktúra Adatbázis wikiből


TartalomjegyzékÁltalános leírás

*Gép/műszer/helyiség szakszerű, hivatalos megnevezése
Battelle Developmental Inventory II. Edition (Battelle Fejlődési Leltár)
*Az adott Gép/műszer/helyiség rövid leírása, legfőbb tudományos és/vagy műszaki jellemzői
0-7, 11 éves korig mér átfogó fejlődési területeke. 5 fő terület: adaptív működés, személyes-szociális működés, kognitív, kommunikáció és a motoros terülez és ezen belül 13 alerület van (pl: nagymozgás, finommotorika...) Egyrészt ad egy fejlődési kvócienst, másrészt lehetőséget ad a fejlődési profil elemzésére, alterületek egymás közötti viszonyát is lehet vizsgálni. Státusz és fejlesztési diagnosztikára egyarát lehet használni. Van egy rövidített szűrőteszt változata.

Elemei: maipulációs készlet, vizsgálati űrlap, munkafüzet, tesztkönyv, tesztfüzetek a fő területekenek megfelelően, kézikönyv.

Tudományterületek

*A berendezéssel elvégezhető mérések/kutatások
Fejlődéslélektani és kognitív pszi kutatásokban jól használható, ahol a gyermekek általános pszichológiai fejlettségéről kell alapinformcáió vagy a szülő-gyermek interakcióban a gyermek jellemzőit szokták ezzel vizsgálni. Fogyatékos gyermekek állapotfelmérésére is használható (pl: látássérültek korai diagnosztikájában) gyakorlati célból is és kutatásra is.Működés, működtetés

*A gép/műszer/berendezés színvonala világszínvonalhoz viszonyítva (1 = elavult, de még használható; 3= közepes 5 = vezető)
5
*A gép/műszer/berendezés színvonala magyarországi viszonylatban (0=felújítandó, nem használható 1 = elavult, de még használható; 3= közepes 5 = vezető)
5
*A gép/műszer/berendezés egyedisége világviszonylatban (1= nagyon elterjedt, 5= világviszonylatban ritkaság)
2
*A gép/műszer/berendezés egyedisége magyarországi viszonylatban (1= nagyon elterjedt, 5= magyarországi viszonylatban ritkaság))
5
Személyes eszközök